PRAVICA DO VRAČILA

POSTOPEK VRAČILA BLAGA V ZAKONSKEM ROKU

Spoštovani kupci. Obveščamo vas, da se nakup preko naše spletne strani https://www.tike.si smatra kot internetna prodaja, to je prodaja na daljavo in velja Zakon o varstvu potrošnikov.

Kupec ima pravico do odstopi od pogodbe brez navedbe razlogov, zaradi katerih se pogodbi odpove. V 14 dneh od dneva izročitve naročila, mora kupec prodajalca o odstopu obvestiti, v roku 30 dni od nakupa pa artikel vrniti nazaj.

V primeru odpovedi pogodbe je kupec upravičen do vračila kupnine. Artikel, ki ga vračate mora biti: nenošen, nepoškodovan, v originalni embalaži, z originalnimi etiketami in priloženim računom. Orginalna embalaža mora prav tako biti nepoškodovana (npr. brez sledov pakiranja in lepil).

Po prejemu artikla se ugotovi, ali je artikel nenošen in nepoškodovan. Kupec je odgovoren za napako ali poškodbo artikla, ki je posledica neustreznega ravnanja z artiklom. Če se ugotovi, da je napaka ali poškodba artikla povzročena po krivdi kupca, ali pa da je vrnjen artikel nošen, bo artikel vrnjen kupcu nazaj na njegove stroške.

V kolikor boste želeli vračilo kupnine, vam bomo najkasneje v 10 delovnih dneh, na vaš račun nakazali znesek kupnine, ki smo vam ga zaračunali na računu za vrnjen artikel. V primeru vračila celotnega naročila, vam vrnemo tudi strošek poštnine, v kolikor je bila le-ta zaračunana.

Stroške vračila blaga krije kupec, razen v primerih, ko stranka prejme poškodovan ali napačen artikel.

Obrazec za preklic pogodbe lahko prenesete tukaj.