NIKE DUNK

Zgodovina superg Nike Dunk se je pričela na košarkaških igriščih. V času, ko je nastal ta legendarni Nike model, je košarka skupaj z Michaelom Jordanom postajala čedalje popularnejša. Prva Dunk serija je bila ustvarjena za univerzitetne košarkaške ekipe, ki so bile pod okriljem Nike-a. V Seriji "Be true To Your School" je vsaka ekipa dobila Dunkice v barvah svoje univerze. 

Nike Dunk superge je oblikoval Peter Moore, ki je prav tako odgovoren za Air Jordan I. Dunk združuje elemente treh najpopularnejših Nike superg iz tistega časa - Terminator, Air force I in Air Jordan I. Tako je nastala poenostavljena ter bolj barvita različica teh “chunky” superg

Skozi leta so supergo dodelali in hitro so postale priljubljene med skejterji zaradi svoje vzdržljivosti ter dostopne cene. Leta 2001 je Nike prvič sodeloval pri sooblikovanju superge z znamko oblačil Stüssy. Tako je nastala superga Nike x Stüssy dunk. 

Po prvotnem dolgoletnem uspehu so bile Dunkice nekaj let skoraj pozabljene. Zgodovina se je ponovila leta 2019, ko nas je na to legendarno supergo spomnil Travis Scott. Od trenutka, ko jih je popularni raper vrnil v življenje, so ponovno postale ena izmed najbolj zaželjenih silhuet.
 

V prihodnjih dneh boste tudi pri nas lahko kupili nekaj različic novih Nike Dunk
 

Ekipa Tike

Ali vam je bil ta članek v pomoč