PLASTIKA JE PROBLEM, INOVACIJA JE REŠITEV!

Živimo v svetu, ki se sooča z onesnaževanjem in plastičnimi odpadki. Kot eden izmed največjih proizvajalcev športne in lifestyle opreme se s temi težavami spopada tudi adidas. Poliester in lahkotni materiali, ki se hitro sušijo, so vse, kar potrebujejo športniki. Žal pa je to hkrati zadnja stvar, ki jo potrebuje naš planet.

Prav iz tega razloga se pri adidasu že leta ukvarjajo s tem pomembnim vprašanjem in načrtujejo, da bodo do leta 2024 vsa obutev in oblačila, ki jih proizvedejo na globalnem nivoju, izdelana iz 100% recikliranega poliestra. Načrtujejo pa tudi, da bodo do leta 2050 pripomogli h klimatski nevtralnosti.

Za sezono jesen/zima 2020 so se pri adidasu odločili redizajnirati njihovo najbolj prepoznavno klasiko in s tem opozoriti na eno največjih težav naše generacije – plastične odpadke in vedno večjo onesnaženost Zemlje.

Linija CLEAN CLASSICS je nastala kot rezultat prizadevanja, da preučijo procese proizvodnje ter ponudijo kultne silhuete v novi izdaji z enim samim ciljem - zmanjšanja škodljivih vplivov na okolje.

Dobro poznan model ima sedaj vegansko sestavo ter sledi standardom trajnostne mode. Zgornji del superge je narejen iz recikliranih materialov, podplat pa iz obnovljive gume. Clean Classics je še vedno sinonim za brezčasne bele superge, vendar od sedaj naprej z mislijo na trajnost ter vpliv na naš planet.

Ali vam je bil ta članek v pomoč