Adidas Jonah Hill “Superstarke”

Ikonične adidasove superge Superstar so bile skozi svoj obstoj nošene iz strani mnogih skupin in ljudi, ki premikajo kulturo naprej. Adidas Originals je tokrat sodeloval z enim od najbolj vplivnih kreativcev svoje generacije, Jonahom Hillom, da skupaj predstavijo presenetljivo novo podobo te legendarne silhuete.

Jonah Hill Superstar superge ustvarjajo organsko navezavo na inspiracije, vplive ter reference iz Jonahovega otroštva. Ko Jonah govori o inspiraciji za dizajn, pojasni kreativni proces ter njegov osebni odnos do nastale silhuete: ”Razmišljal sem o vseh spominih in dogodivščinah iz otroštva, ko sem jih nosil, ter poskusil pričarati fantazijsko verzijo Superstar superg, kakršno bi si želel imeti, ko sem jih prvič nosil.”

Inspirirane z Jonahovim odraščanjem na Zahodni obali ZDA v 90ih, njegove Superstar superge predstavljajo ljubezen multidisciplinarnega ustvarjalca do izvirne silhuete, hkrati pa jim Jonah dodaja svojo osebno estetiko. Z mešanjem prefinjenosti z estetiko “doma narejenega”, adidas Originals in Jonah Hill poskušajo vzbuditi občutek premium izdelka, hkrati pa poudariti nekonformističnost.

Nove Superstarke so izdelane s pozornostjo do brezčasnosti silhuete. Zgornji del je izdelan iz gladkega belega usnja, podplat pa iz gume umazano bele barve. Na supergah se nahaja mnogo osebnih detajlov, med drugimi tudi začetnici “JH” ter “Superstar”, izvezeni v Jonahovem rokopisu ter lev na spodnji strani jezika, ki predstavlja enega izmed njegovih tatujev. Legendarna “shell-toe” superga je nato poudarjena s subtilnimi, vendar neortodoksnimi tremi črtami. Piko na i pa dodajo še debele vezalke.

Nove Jonah Hill Superstar superge, ki združujejo nostalgijo z naprednim razmišljanjem v dizajnu, so na voljo v naši trgovini in web shop-u

 

 

Ali vam je bil ta članek v pomoč